Home www.nicolebots.nl   Nicole Bots   Werkwijze   Keramiek   Nieuw werk   Agenda   Contact
   
 

Nicole Bots, keramiste

 

Nicole Bots

Nicole Bots is geboren in Roermond (1954), ze werkt en woont in Puth (Limburg).

Na haar opleiding Kinderverzorging & Opvoeding en Handenarbeid werkte zij enkele jaren voor de Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind in Amsterdam. Als moeder van twee jonge kinderen studeerde zij pedagogiek. Vervolgens was zij werkzaam als pedagogisch medewerker in het AMC in Amsterdam.

Vormgeven met klei heeft haar altijd gefascineerd. In 1995 besloot zij zich volledig te gaan richten op het maken van keramische kunst. Zij ging in de leer bij door haar gewaardeerde keramisten (Susan Ohler en Arja Hoogstad), maakte zich diverse keramische technieken eigen en ontwikkelde een eigen stijl.

Susan Ohler heeft haar de kneepjes van het vak bijgebracht. Zij heeft haar leren werken met engobes en glazuren. Van Arja Hoogstad heeft zij de basis van de techniek geleerd die ze nu gebruikt, het fijne opbouwwerk.

De techniek vereist veel geduld. Langzaam krijgt iets vorm en spanning. Het kleurenpalet wordt van tevoren uitgezocht, de vorm ontstaat tijdens het maakproces. Typerend voor haar werk is het gebruik van 5000 jaar oude rolzegels.